Boek: “Anders”


"Wat als alles Anders is?"



Het boek Anders gaat over Felix Winter. Op een dag voelt Felix zich niet goed. Hij heeft last van duizeligheid en misselijkheid en zijn lerares Sabine Rücker-Neufeld laat hem daarom naar huis gaan. André Winter, Felix’ vader, was thuis bezig met versiering op te hangen voor Felix zijn verjaardag, maar de lichtketting kwam los en de 1 van de 11 viel recht tegen de slaap van Felix die net thuis was gekomen. Alsof dat nog niet erg genoeg was, werd hij een paar minuten later op zijn oprit per ongeluk aangereden door zijn moeder. Van het ene ongeluk sukkelde hij in het andere waardoor hij in een coma terecht kwam. Uiteindelijk ontwaakt hij na een paar maanden, maar Felix is niet meer dezelfde. Door de klap heeft hij geheugenverlies opgelopen.

Tijdens het verhaal worden er drie mensen in de “kijker” gezet, namelijk: mevrouw Sabine Rücker-Neufeld, Eckhard Stack, zijn bijlesleerkracht voor wiskunde en Ben.
Sabine heeft na het ongeluk meteen door dat Felix niet meer de oude is. Zo komt ze er ook achter dat Felix op de dag van het ongeval niet echt ziek was, maar wat was er dan wel aan de hand?
Ben is de klasgenoot en tegelijkertijd ook goede vriend van Felix. Hij en zijn vriend Nisse verbergen duidelijk iets, maar willen het niet kwijt.

André Winter, Felix’ vader, heeft het moeilijk met de nieuwe situatie van zijn zoon. Hij voelt zich weerloos tegenover zijn eigen zoon en kampt daardoor met angsten voor priemgetallen. Hij probeert de nieuwe situatie te zien als een nieuwe kans om zijn zoon beter te leren kennen, maar lukt dit op een eerlijke manier en wat is toch dat mysterieuze bestand op zijn zoons computer?

Ik vond het een aangenaam boek om te lezen, maar in het begin heb ik toch moeten wennen aan de soms gedetailleerde beschrijvingen van sommige gebeurtenissen. Ook het feit dat er telkens andere personages aan het woord waren, vond ik in het begin wat onduidelijk, maar na verloop van tijd beterde het en kon ik mee volgen wie er wanneer aan het woord was. 
Wat ik zeker positief vond, was dat het boek je helemaal meenam in het verhaal waardoor je de spanning in sommige scènes echt voelde. 
Het was een heel mooi, vreemd en toch ook wel een spannend boek.Ik vind het zeker een aanrader. 

Boek: Anders
Auteur: Andreas Steinhöfel
Uitgeverij: Hoogland & Van Klaveren



Reacties

Populaire posts van deze blog

Boek: Als ik blijf

Vakartikel, Fons 10: De leraar Nederlands als personal trainer schrijfvaardigheid, ook in andere vakken.

Dans: Fontys Dance Academy Tilburg & Koninklijk Conservatorium Antwerpen