Boek: ‘Cel 7’


Schuldig of niet?


Jackson Paige, een beroemde multimiljonair, is vermoord. Hij werd neergeschoten en al snel werd de zestienjarige Martha Honeydew gearresteerd. Ze werd gevonden naast het lijk met het pistool nog in haar handen en bekende ook meteen de feiten dus zij was duidelijk de dader. Ze gaat meteen de dodencel in en volgens het democratisch rechtssysteem wordt er dan uiteindelijk beslist wat er met haar zal gebeuren. 
Martha’s toekomst ziet er allesbehalve rooskleurig uit, want het rechtssysteem zit zo in elkaar dat de kijkers, de gewone burgers dus, beslissen wat er met haar zal moeten gebeuren. De kijkers worden daarom dagelijks door het programma Dood is Gerechtigheid op de hoogte gehouden. Het misdrijf wordt in alle details doorgenomen en wordt langs alle kanten belicht zodat iedereen precies weet wat er is gebeurd. 
Er zijn 7 cellen en 7 dagen tot dat de effectieve straf valt. Elke dag bij zonsopgang wordt ze naar een andere cel verplaatst tot dat er in de laatste cel, cel 7, haar een elektrische stoel staat op te wachten. 
Zal ze de doodstraf krijgen of krijgt ze toch de vrijspraak? Dat is de spanning waarmee Kerry Drewery ons opzadeld.
Ik vond het een geweldig boek. Het is heerlijk geschreven en je wordt meteen mee in het verhaal gezogen. Het boek wordt niet alleen vanuit het perspectief van Martha vertelt, maar ook vanuit Eve Stanton, de therapeute van Martha, en vanuit Isaac, Martha’s vriendje. Hierdoor krijg je verschillende inzichten in het verhaal wat het wel extra krachtig maakt. 
Je wil er ook steeds achterkomen waarom Martha de keuzes maakt die ze maakt en steeds hoop je dat ze het in de volgende cel vertelt. De spanning blijft steeds oplopen, want er zijn steeds minder en minder cellen tot cel 7. De vraag hoe het verhaal gaat eindigen speelt zich ook steeds opieuw af in je hoofd. Het ene moment denk je iets anders dan het andere en dat is net wat een goed boek moet doen. Het moet je laten nadenken en ook al leg je het boek weg het verhaal blijft onbewust in je achterhoofd zitten. 
Ik raad het boek aan iedereen aan die houdt van een spannend avontuur en ik ben al benieuwd naar hoe spannend jij het gaat vinden.

Boek: Cel 7
Auteur: Kerry Drewery
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff bv, Amsterdam


Reacties

Populaire posts van deze blog

Boek: Als ik blijf

Vakartikel, Fons 10: De leraar Nederlands als personal trainer schrijfvaardigheid, ook in andere vakken.

Dans: Fontys Dance Academy Tilburg & Koninklijk Conservatorium Antwerpen