Film: '1917'




Een aangrijpende missie



De regiseur van de film 1917 is Sam Mendes of beter bekend als Samuel Alexander Mendes. Hij is een Brits theater- en filmregisseur die al een aantal prijzen heeft gewonnen voor het maken van films en musicals. Ook deze film ging dit jaar nog met een Golden Globe voor de beste filmlopen. Dat was dan ook meteen de reden waarom ik op een maandagavond in februari besloot om deze film te gaan kijken.

De twee Britse soldaten Schofield en Blake worden op missie gestuurd om een Brits bataljon tegen te houden. Ze denken dat ze de Duitsers te slim af gaan zijn, maar niets is minder waar. Het is een valstrik van de Duitsers waar ze met hun hele troep in zouden lopen. Het is aan de twee Britse soldaten om deze boodschap te gaan verkondigen aan het andere kamp en dit binnen een beperkt aantal uren of het is te laat. 

Ondanks dat de missie bijna onmogelijk is om het tot een goed einde te brengen, zet Blake er vaart achter, want voor hem is de missie nog eens extra belangrijk aangezien zijn broer in het andere kamp zit. De weg naar het andere kamp verloopt zeker niet zonder risico’s. Ze moeten over prikkeldraden, langs kraters, over velden waar er duidelijk al veel slachtoffers zijn gevallen aangezien er ledematen van andere soldaten verspreid liggen… Tijdens de tocht moeten ze dus zeker ook nog eens op hun hoede zijn voor de vijand, de Duitsers.
Of ze de boodschap tijdig kunnen overbrengen, ga ik niet verklappen, maar ik kan je wel zeggen dat de film een echte aanrader is. 

Door het prachtige camerawerk lijkt het alsof je zelf mee in het veld staat. Men werkt met verschillende perspectieven en ook de effecten en het geluid zorgen ervoor dat je je helemaal kan inleven. De film is een Golden Globe zeker waard. Niet alleen om het verhaal, maar ook om het prachtige camerawerk en het inlevingsvermogen dat het met zich meebrengt.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Boek: Als ik blijf

Vakartikel, Fons 10: De leraar Nederlands als personal trainer schrijfvaardigheid, ook in andere vakken.

Dans: Fontys Dance Academy Tilburg & Koninklijk Conservatorium Antwerpen